continguts

LECTURA 142: CONSELLS PER A EVITAR CAURE EN LES TEMPTACIONS

Consells per a evitar temptacions 

Un viatge per carretera suposa un repte nutricional. A les gasolineres (també als aeroports i a les estacions de tren i autobús) no és difícil menjar alguna cosa, el que és complicat és menjar sa. I és possible fer-ho, però cal posar-hi voluntat. Ací teniu cinc consells.

Tenir un pla
A més de saber la destinació vacacional, l’allotjament i el temps que s’hi estarà, resulta molt útil planificar una mica la ruta i esbrinar quines gasolineres i restaurants hi ha pel camí. La informació abunda en Internet (també les opinions dels usuaris), de manera que és senzill trobar tres o quatre opcions en diferents punts de l’itinerari on podem parar, descansar i menjar bé. Hi ha rostidories i restaurants de carretera on se serveixen menús del dia i també algunes botigues de gasolineres amb més varietat alimentària que d’altres.

Tenir un pla B
Els imprevistos ocorren i és millor tenir alternatives per no acabar en la típica bossa de creïlles fregides, el refresc o les llepolies. A quina hora es viatjarà? Quina serà la durada del trajecte? Cal portar de casa alguns aliments que permeten menjar del que portem nosaltres o que siguen útils per a fer un mos o per a casos d’emergència. Parlem de fruita fresca o seca, minientrepans, uns quants trossets de formatge...

Ser imaginatius
El menjar resulta més apetible com més ben presentat estiga. I, encara que en un cotxe triomfa el “mode carmanyola”, es poden portar les coses amb una aparença bonica: la fruita ja tallada en trossets, a manera de macedònia de colors, portar un bon pa i uns recipients amb hummus o guacamole fresquet per a untar, preparar uns sandvitxos o entrepans originals, i fins i tot disposar d’una amanida fresca ja preparada, amb oli, sal i vinagre a banda, per a menjar alguna cosa lleugera.

Portar un snack saludable i un factor sorpresa
Després de dues o tres hores de viatge sense menjar res, baixar de l’automòbil amb gana fins a la botiga de l’àrea de servei pinta malament. Es voldrà tastar tot i aquest tot semblarà una bona idea. Per a evitar-ho, és millor portar alguna cosa sana per a picar al vehicle, de manera que no calga exposar-se a una oferta alimentària tan particular amb l’estómac protestant. Si es viatja amb xiquets, és molt útil comptar amb el factor sorpresa; és a dir, portar alguns snacks per oferir-los-els com una cosa especial una estona abans de baixar.

Tenir begudes fresques
La hidratació és clau. Portar aigua al cotxe és molt important, ja que podria haver-hi embussos o una avaria que ens obligue a esperar al voral. També es pot preparar un termos amb te o cafè (tant calents com freds), donar a l’aigua un toc de sabor o fer sucs. Molt millor aquestes opcions que no les begudes ensucrades, els concentrats o les begudes energètiques.

TEST


FONT: Eroski Consumer (adaptació)