continguts

LECTURA 235: COCOONING

Cocooning: el plaer d’estar en casa

Què és el cocooning? El cocooning és un terme encunyat als anys vuitanta per la nord-americana Faith Popcorn, que el va identificar com una tendència basada en el plaer de quedar-se a casa i que deriva en l’auge de les compres en línia, el teletreball i els plans a casa gràcies a Internet i a les noves tecnologies.

Immersos en una societat plena d’estrès, de presses i de coses canviants, la casa es converteix en un lloc de relaxació i pau que hem de cuidar. La tendència del cocooning ja s’estava implantant a Espanya, però molt a poc a poc, i amb l’arribada de la pandèmia s’ha accelerat a nivells exponencials. Els espanyols hem convertit la nostra casa en la nostra destinació favorita, el nostre refugi. És una tendència en creixement, en part per consciència cívica i en part perquè hem agafat el punt a això de quedar-nos en casa, i que és molt similar al hygge dels països nòrdics.

Què té a veure el cocooning amb la decoració de ta casa? No cal tenir unes grans estances, només se n’ha de fomentar la comoditat i la calidesa i, en aquest sentit, la naturalesa té un valor especial. Es tracta de transformar-la en un lloc càlid, còmode i acollidor, tant per a disfrutar en solitud com per a compartir-lo en companyia de la família i dels amics. Per això, el cocooning necessita espais versàtils, amb mobles que ens permeten adaptar-los a les necessitats que puguem tenir, tant si és un dinar o un sopar per a dos com per a ser un bon amfitrió amb convidats.

Com ho podem fer?
· Els tèxtils són el primer element que podem modificar de la casa per a fer-la més confortable: coixins, estores, mantes o cortines ens poden ajudar a crear un ambient més càlid.

· La il·luminació és un altre dels punts importants per a crear ambients. Ens poden ajudar uns llums de sobretaula amb una llum tènue o inclús uns ciris aromàtics.

· La netedat i l’ordre són dos factors més per a aconseguir un espai còmode i funcional, així que haurem d’identificar i tirar tot el que no necessitem.

A més, aquest corrent ha derivat ara cap a un estil de decoració conegut com a nesting, en el qual es busquen mobles i objectes de decoració que afavorisquen el descans.

TEST


FONT: Entrenosotros.consum.es (adaptació)